Kategoriat
Yleinen

Elävät urheilijat maailmalla – TOP-8

Mun ensimmäinen TOP-listaus kertoi minun mielipiteeni kautta aikojen parhaista suomalaisista urheilijoista. Listaan mahtui viisi urheilijaa, ja sitä ei todellakaan ollut helppo tehdä. Lupasin kuitenkin tehdä vielä TOP-listauksen urheilijoista maailmalla. Tuleva lista esittelee siis minun mielestäni TOP-8 urheilijat maailmalla, jotka edelleen elävät. Yllätyin ensimmäisen listauksen tehtyäni sen suosiosta. Lista herätti myös paljon keskustelua, kärkkäitä mielipiteitä ja jopa suuttumusta ;). Oli kuitenkin mukava saada paljon kommentteja, ja keskustella muiden mielipiteistä. Toivon sitä samaa tämänkin listan julkaistuani!

8. Michael Phelps: Vuonna 2000 ensiesiintymisensä Sydneyn olympialaisissa tehnyt nuori poika kasvoi kiistatta yhdeksi maailman menestyneimmistä uimareista sekä urheilijoista kautta aikojen. Ensiesiintymisensä aikana hän oli vain 15-vuotias. Tämän jälkeen 39 maailmanennätystä, moninkertainen vuoden uimari, 28 olympiamitalia, joista kirkkaimpia 23, sekä monia maailmanmestaruuksia voittanut Phelps kuuluu ehdottomasti tälle listalle!

7. Simone Biles: Listan ylivoimaisesti nuorin, 23-vuotias Simone Biles pääsee minun listalleni lukuisien voittojen johdosta. Nuoresta iästään huolimatta, hän on jo nyt Yhdysvaltain menestynein voimistelija. Biles on haalinut nyt jo 30 mitalia MM-kisoista sekä olympialaisista yhteensä. Usein hänestä puhutaan maailman lahjakkaimpana ja parhaimpana telinevoimistelijana kautta aikojen. Älyttömän monipuolinen urheilija, josta kertoo muun muassa Stuttgartin MM-kisojen 2019 saavuttamansa viisi kultaa; permanolla, 4-ottelussa, puomilla, hypyssä sekä joukkuekilpailussa…

6. Serena Williams: 978 ottelusta (kaksinpelissä) 834 voittoa ja 144 tappiota. Voittoprosentti on siis aivan tajuton! On siis suorastaan dominoinut tenniskenttiä haluamallaan tavalla. Lukuisat Grand-Slam turnausten voitot, neljä olympiavoittoa ja kaksinpelin maailmanmestaruuden kuudesti voittanut Serena Williams on siis listallani sijalla kuusi.

5. Wayne Gretzky: Jos 1487 NHL:n runkosarjan ottelussa tekee 894 maalia, jonka lisäksi tehopisteitä kertyy yhteensä uran aikana 2857 (894+1963), niin on ansainnut jo paikan tällä listalla. 80-luvulla Edmonton Oilersia edustaessaan Gretzky ylitti neljällä kaudella yli 200 tehopisteen rajapyykin, johon kukaan muu ei ole pystynyt kertaakaan. Lukuisien ennätyksien ja muun menestyksen lisäksi on mainittava Lady Byng Memorial Trophyn voittaminen viidesti. Palkinto jaetaan liigan herrasmiespelaajalle vuosittain, ja äänestyksestä vastaavat jääkiekkotoimittajat.

4. Roger Federer: Kyseessä on sveitsiläinen tennispelaaja, joka ei esittelyitä kaipaa. Eräs kaikkien aikojen parhaista, ellei jopa paras. 8-kertainen Wimbledonin voittaja, 5-kertainen U.S. Openin voittaja (Yhdysvaltain avoin tennisturnaus). U.S. Openin voitoista kaikki tulivat vieläpä peräkkäin vuosina 2004-2008. Lisäksi Australian avoimien voittaminen viisi kertaa ja Ranskan avoimien voittaminen kerran oikeuttavat Roger Federerin ehdottomasti tälle listalle!

3.Tiger Woods: 82 kappaletta PGA-tourin voittoja ja 15 Major-turnauksen voittoa oikeuttavat Tiikerin tälle listalle. Ainoastaan Jack Nicklaus on edellä major-turnausten voitoissa 18 kappaleella. Tiger Woodsin ylivoimasta kertovat muun muassa vuoden 2000 Yhdysvaltain avointen (major-turnaus) voittaminen 15 lyönnillä. Tiger Woods on ollut uransa aikana ranking-listalla ykkösenä 683 viikkoa!

2. Michael Jordan: Phelps ei ole ainoa Michael tällä listalla, sillä toinenkin Michael pääsee listalleni. Pitihän se yksi koripalloilijakin laittaa kyseiselle listalle. NBA:n pistekuninkuuden voittaminen kymmenen kertaa ja NBA:n mestaruuden voittaminen kuusi kertaa oikeuttavat Jordanin tälle listalle. Vieläpä niin, että jokaisen mestaruuden voittaessa valittiin myöskin finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi. Uskon myös, että useimmat tietävät Niken Air Jordan-kengät, jotka ovat nimetty entisen koripallontähden mukaan. Minun sekä monen muun mielestä MJ on kaikkien aikojen paras koripalloilija!

1. Lionel Messi: Valitsin Messin listan ensimmäiseksi, koska olen päässyt seuraamaan hänen uraansa pienestä pitäen. Olen päässyt näkemään hänen dominointiaan kentällä ruudun välityksellä. Haaveeni on, että näkisin joskus hänet vielä livenä ennen uransa lopettamista. Toinen syy listaykköseksi on se, että hän on urheilija, joka pystyy tekemään kentällä asioita, joihin muut eivät pysty. Lisäksi hänet on valittu maailman parhaimmaksi jalkapalloilijaksi kuusi kertaa, eikä suotta.

Tämän listan tekeminen vaati vielä enemmän aikaa kuin ensimmäisen, ja oli muuten aika älyttömän vaikea tehdä 😀 (kukin saa yrittää, jos haluaa). Listalta jäi varmasti useampikin urheilija pois, joka olisi voinut mahtua kyseiseen listaan. Ensimmäiseksi minulle tuli mieleen Usain Bolt, jota ei tällä listalla nyt nähty. Listalla nimetkin voisivat olla oikeastaan, missä vain järjestyksessä.

Aion siis tehdä vielä kirjoituksen, jossa näette minun TOP? -listan kaikkien aikojen urheilijoista! Taisinpa myös luvata jo tehdä listan parhaista valmentajistakin. Pysykää siis kuulolla!

Kirjoittanut Viljami

20-vuotias liikuntapedagogiikan opiskelija, jonka harrastuksiin nykyään kuuluu kaikenlainen liikunta laidasta laitaan

2 vastausta aiheeseen “Elävät urheilijat maailmalla – TOP-8”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *