Info

VILJAMI LAAKKONEN

  • Kuka olen?

Ruudun takana kirjoittelee 20-vuotias liikuntapedagogiikan opiskelija, jolle liikunta on aina kuulunut elämäntapaan. Vapaa-aikani kuluu pitkälti ystävien, liikunnan ja perheen parissa, kun kouluhommilta vain kerkeää. 😀

Jalkapalloharrastus on ollut aivan pienestä pitäen iso osa elämääni. Olen kuitenkin joutunut pitämään pitkiäkin taukoja useiden vakavien loukkaantumisten johdosta. Viime kesänä (2019) mukaan lajikirjoon tuli golf, joka vei mukanaan. Nykyään harrastan kaikenlaista liikuntaa laidasta laitaan hyvinkin monipuolisesti.

  • Miksi aloitin bloggaamisen liikunnasta ja hyvinvoinnista?

Aloitin blogin kirjoittamisen liikunnasta ja hyvinvoinnista, muutamasta seikasta johtuen. Ensinnäkin, liikunta on kuulunut omaan elämääni pienestä pitäen. Olen kärsinyt ”urheilu-urallani” pitkiä ja vaikeita loukkaantumisia, joiden aikana olen ymmärtänyt liikkumisen tuoman ilon ja hienouden! Usein asiat ymmärtää vasta sitten, kun on ne jo menettänyt. Onnekseni olen voinut kuitenkin jatkaa liikuntaa ja urheilua, ja osaan arvostaa tätä mahdollisuutta yhä enemmän. Toiseksi, haluan auttaa nyt muita löytämään liikunnan tuoman ilon ja sen tuoman mahdollisuuden hyvinvoinnin kohentamiseksi ja ylläpitämiseksi. Kolmanneksi, haluan osoittaa liikunnan olevan jokaisen ihmisen oikeus, jota kuuluisi arvostaa sille kuuluvalla tavalla. Liikunta on myös luonteeltaan sellaista, jota voi harrastaa monella eri tavalla. Ei ole olemassa oikeaa tai väärää tapaa harrastaa liikuntaa! Ja vielä viimeiseksi, haluan heijastella omia kokemuksia liikunnasta, sen tuomista mahdollisuuksista, pettymyksistä ja onnistumisista. Nämä kokemukset ovat kasvattaneet ja muuttaneet minua niin ihmisenä, kuin liikkujanakin uskomattoman paljon!

  • Blogin tavoite

Blogin tavoitteena on saada lukijat ymmärtämään liikunnan ainutlaatuisuus, ja oppia arvostamaan mahdollisuutta liikkua. Saada heidät kokeilemaan uusia asioita, reseptejä, tapoja tai liikuntamuotoja. Tuoda hyvää oloa ja sisältöä ihmisille; joko vain seuraamalla ja lukemalla blogia, tekemällä haasteita tai vaikkapa haastamalla minut johonkin haasteeseen.

  • Koulutus

Aloitin lukion Kuusankoskella vuonna 2015, ja kirjoitin itseni ylioppilaaksi vuonna 2018. Tästä jatkoin matkaani vielä samana kesänä varusmiespalvelukseen, jonka suoritin Vekaranjärvellä. Varusmiespalveluksen suoritettuani aloitin yliopisto-opinnot Jyväskylän yliopistossa, jossa opiskelen nyt ensimmäistä vuotta liikuntapedagogiikkaa (liikuntatieteellisessä tiedekunnassa).

  • Mielenkiinnon kohteet

-Liikunta ja urheilu

-Ravinto

-Matkusteleminen

-Urheilupsykologia